Wanneer we wild en wijn gaan combineren maken we een onderscheid tussen veder- en pelswild. Deze hebben namelijk een heel andere structuur en vragen hierdoor ook andere wijntypes. Veel hangt af van de bereiding: een fijner en puurder gerecht of een stevige rijke stoofpot...
-Vederwild: elegante, verfijnde, soepele wijnen
-Pelswild: volle wijn met meer kracht, liefst mooi gerijpt zodanig dat de tannines versmolten zijn. Een mooie balans en kruidig karakter...
Pas je deze basisregels toe, zit je al voor 90% juist. Persoonlijke smaak staat natuurlijk boven alles!
Extra vragen of info over het combineren van wijn & gerecht? Stuur gerust een vrijblijvende mail naar [email protected] of neem telefonisch contact op 0476/47 56 62. Onze wijnadviseur geeft met veel plezier de nodige tips om de perfecte harmonie tussen wijn en gerecht te beleven!
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen