Om uw mosselmoment compleet te maken heb je natuurlijk een lekker glaasje wijn nodig, hiervoor zorgen wij met veel plezier!
Mosselen kennen verschillende bereidingen van klassiek in witte wijn tot provencale, room etc… Toch blijft de all time favorite de klassieker in witte wijn geserveerd met frietjes en mosselsaus. Hier geld één gouden regel op het vlak van foodparing met wijn: eenvoud siert!
Wijn en mosselen:
Eenvoud siert, maar wat houdt dit nu in op vlak van welke type wijn je best verkiest?
Ga vooral voor pure, frisse witte wijnen. Dit kan gaan van beendroog en strak tot wijnen die frisheid combineren met een aangename fruitigheid en een licht volume door bv rijping ‘Sur lie’. Wat ‘sur lie’ betekent? Dat de wijn-in-wording na zijn gisting niet direct naar een ‘schone’ tank of vat werd overgepompt, maar een tijdje op zijn gistbezinksel of sedimenten bleef rijpen. Met als resultaat extra volume en complexiteit. Dit is geen rijping op houtenvaten! Deze laatste bewaar je beter voor andere culinaire bereidingen dan mosselen. Wijnen opgevoed op hout en mosselen kan je beter vermijden…
Wist je dat de kweek van onze zeeuwse mosselen een proces is van maarliefst 2 jaar vooraleer deze in jouw mosselpot belanden? Reden genoeg om extra te genieten!
Welke wijn komt er op jouw tafel te staan naast een goed gevulde kom mosselen? Ontdek onze keuze’s geselecteerd door onze huis sommelier.