Om uw mosselmoment compleet te maken heb je natuurlijk een lekker glaasje wijn nodig, hieronder meer omtrent wijn en mosselen...
Mosselen kennen verschillende bereidingen van klassiek in witte wijn, provencale, room tot Thiase wijze… Hier geld één gouden regel op het vlak van foodparing met wijn: eenvoud siert!
Wijn en mosselen: Eenvoud siert, maar wat houdt dit nu in op vlak van welke type wijn je best verkiest?
Ga vooral voor pure, frisse witte wijnen. Dit kan gaan van beendroog en strak tot wijnen die frisheid combineren met een aangename fruitigheid en een licht volume door bv rijping ‘Sur lie’. Wat ‘sur lie’ betekent? De wijn-in-wording wordt na de gisting niet meteen naar een ‘schone’ tank of vat overgepompt, maar blijft een tijdje op zijn gistbezinksel of sedimenten rijpen. Met als resultaat extra volume en complexiteit. Dit is geen rijping op houtenvaten! Deze laatste bewaar je beter voor andere culinaire bereidingen dan mosselen. Wijnen opgevoed op hout en mosselen kan je beter vermijden...
Wist je dat de kweek van onze zeeuwse mosselen een proces is van maar liefst 2 jaar vooraleer deze in jouw mosselpot belanden? Reden genoeg om extra te genieten! Serveer je mosselen als hapje? Durf dan zeker eens te gaan voor mosselen in Thaise rode of groene curry!
Welke wijn komt er op jouw tafel te staan naast een goed gevulde kom mosselen? Ontdek onze keuze’s geselecteerd door onze huis sommelier.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen