- Druif: Mencia
- Foodpairing: Zeer veelzijdig! Door de 8 maand houtlagering op nieuwe kleine eiken vaten heeft deze wijn een pak meer body dan de Petit Pittacum.Denk aan bbq's met kip, varken of rund tot lam en wild. Zeer lekker ribbetjes of pulled pork. ovenschotels, stoofpotten, pasta, pizza, tapas, veggie.
- Wijn: De aangename sappigheid aanvullend met een zachte houttoets resulteert in een verfijnde 8 meses. De Pittacum 8 meses heeft rijpe geuren van aardbeien en zwart fruit en een hint van verse kruiden. De rijping 'sur lie' op hoogkwaliteit eiken vaten verlengt de aroma’s nog meer. Roodpurperen intense kleur. Fluwelige aanzet met elegante tannines. Intense smaak van rijp fruit, samen met een aangename kruidigheid, gevolgd met een zachte maar intense afdronk.
Bij Pittacum werken ze uitsluitend met oude wijnstokken, tot wel meer dan 100 jaar oud. Voor deze wijn werkt men met stokken tussen de 50 & 100 jaar oud. Dit geeft dan ook zeer geconcerteerd sap!
Spanje, Bierzo