- Druif: Sangiovese
- Foodpairing: Rijke pasta en vlees gerechten, wild, stoofpotten. Ook geschikt voor kruidige vegetarische gerechten en gerijpte kazen... Geweldige match met truffel!
- Jaargang: 2017
- Wijn: Selectie van 100% Sangiovese druiven, gelegen op de zuidoostelijke en zuidwestelijke hellingen van de gemeente Montalcino, met hoogtes variërend van 250 tot 400 meter boven de zeespiegel. De bodems zijn zanderig, met klei en een overvloedig galestro mergel. De wijn rijpt voor 60% in 500 liter Franse eikenhouten tonnen en voor 40% in 15-25Hl Slavische eikenhouten vaten gedurende minstens 24 maanden. Verfijning op de fles van 3 jaar. De wijn heeft een intense robijnrode kleur met granaat reflecties, voldoende bouquet op de neus, licht kruidig.
In de mond is het vol, intens, zacht en fluweelachtig met elegante en zoete tannines.
Tip: geef deze wijn ruim de tijd 'minstens 1u' om zich te ontplooien in een wijnkaraf!
Ratings
- James Suckling: 93/100
- Gardini: 97/100
Italië, Toscane, Montalcino