Italië, Veneto Lees meer..
Wijngaarden liggen op hellingen van de 'Fumane' vallei op een hoogte van 350 tot 400m. Deze vormen natuurlijke terrassen en zorgen voor een prachtig panoramisch zicht.
De oogst begint in de laatste tien dagen van september en wordt met de hand uitgevoerd.
Natuurlijke verwelking in droogkamers (fruttaio).
Het persen en raspen gebeurt in de eerste helft van januari.
Rijping In gloednieuwe barriques voor ongeveer 18 maanden en in de flessen voor ongeveer 14 maanden.
Amarone van ingedroogde druiven? Men laat hierbij de druiven na de oogst eerst gedurende 100 à 120 dagen drogen op rieten matten of in plastic geperforeerde bakjes in geklimatiseerde lokalen. Het vochtgehalte (water) in de druivenbes vermindert ten opzichte van het vruchtvlees, de kleurstoffen, tannines en de suikers. Als je deze geconcentreerde gedroogde druiven laat gisten, krijg je een geconcentreerde wijn die een diepere kleur heeft dan een gewone Valpolicella en die meer tannines en smaak bevat. Bovendien heeft de wijn een hoger alcoholgehalte, de gedroogde druiven hebben verhoudingsgewijs ten opzichte van verse druiven meer suikers toen ze vergist werden. Als je het proces van alcoholische gisting volledig doorloopt (d.w.z. tot alle suikers vergist zijn), heb je een droge wijn zonder restsuiker maar met een hogere alcoholgraad.
Tip: laat deze wijn gedurende 1 tot 2u open komen in een wijnkaraf
Vivino topper: 4.4 gemiddeld
Italië, Veneto, Valpolicella
Italië, Veneto
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen